RWE prijst veiligheidsbewustzijn van Altrad Services Benelux bij werkzaamheden Amercentrale

10 januari 2019

Altrad Balliauw en Altrad Hertel zijn onderdeel van de Altrad Services Benelux-organisatie en kunnen samen een grotere toegevoegde waarde voor opdrachtgevers bieden in het verrichten van een integrale aanpak voor industriële onderhoudswerkzaamheden.

Altrad Balliauw en Altrad Hertel Nederland hebben van mei tot half juli 2018 voortvarend samengewerkt voor RWE bij een grote onderhoudsstop in de Amercentrale in Geertruidenberg.

Complexiteit

Beide bedrijven hebben veel ervaring met werkzaamheden voor de Amercentrale van RWE in Geertruidenberg. Vijf jaar geleden werkten ze ook mee aan een grote onderhoudsstop. Steven Beyers, Business Unit Manager Altrad Balliauw: “In januari 2018 zijn wij gestart met de voorbereidingen voor de steigerbouw. Tijdens de opbouw waren vijftig steigerbouwers actief. In de piek van de onderhoudsstop verdubbelde het aantal naar honderd”.
Vooral de steiger in het wasvat van de rookgasontzwavelingsinstallatie vormde volgens hem een uitdaging door de grootte en omvang. “Wij bouwen een dergelijke steiger alleen bij grote revisieprojecten van RWE. Ook de steiger in de ketel onderscheidde zich door de complexiteit van andere projecten”, blikt Beyers terug.

Geen incidenten

De bouw verliep volgens hem voorspoedig en zonder incidenten. Dat komt volgens Beyers mede door de inzet van ervaren krachten die hun sporen onder andere met projecten in de Amercentrale hebben verdiend. “Het gaat immers om zeer specifieke werkzaamheden, waarbij ervaring goed van pas komt. Hierdoor konden ze proactief reageren op vragen van de klant.”
Beyers verwijst hierbij naar voormannen Erik Verstrepen en Jean-Pierre Egels van Altrad Balliauw. “Door RWE is Jean-Pierre uitgeroepen tot medewerker van de week in week 20. Volgens RWE een geboren facilitator die iedereen op zijn wenken bediend, met als topprioriteit het werk veilig en conform afspraak uit te voeren.”

Nieuw isolatiemateriaal

Na de bouw van de steigers startte in mei 2018 een team van veertig, gedeeltelijk uit het buitenland afkomstige ervaren isolatiemonteurs van Altrad Hertel Nederland, met de isolatiewerkzaamheden. Projectleider Lambert Verhoeven van Altrad Hertel Nederland. “Eerst hebben wij het oude isolatiemateriaal verwijderd van leidingen, appendages en apparaten. Dat was nodig in verband met inspecties in de centrale zodat RWE kan voldoen aan de Richtlijn Drukapparatuur. Vervolgens hebben we nieuw isolatiemateriaal aangebracht. In totaal ging het om zes volle vrachtwagens met steenwol. Er was dan ook meer isolatiewerk dan oorspronkelijk was voorzien.”

Veiligheidsbewustzijn

Opdrachtgever RWE is volgens Verhoeven zeer te spreken over het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers. “We kregen hiervoor een rapportcijfer van 8.5. Een mooie prestatie waar wij als team natuurlijk erg trots op zijn.” De goede veiligheidsprestaties zijn mede te danken aan de inzet van de oorspronkelijk uit Litouwen afkomstige voorman Martin Marsantas. Hij werkt ruim vijf jaar met Verhoeven samen en beheerst meerdere talen. Ondanks dat de medewerkers allemaal tweetalig waren, is de meertaligheid van Martin een welkome aanvulling. Door toolboxen en instructies in hun eigen taal te verzorgen, werd er geborgd dat het gedeeltelijk uit het buitenland afkomstige personeel op veiligheidskundig vlak goed werd aangestuurd.
Ook de klant beaamt de inzet van Verhoeven. Zo is hij volgens Rob Hessels, Engineer Civiel en Facilitair bij RWE, namens Altrad Hertel “het schoolvoorbeeld van iemand met open en transparante communicatie, flexibele en meedenkende werkhouding en klantgerichte dienstverlening”.
Beyers kijkt eveneens terug op een geslaagd project en een uitstekende samenwerking tussen de drie partijen. “Het was een drukke periode met veel projecten in de Benelux-markt. Hierdoor was er weinig steigerbouwmateriaal beschikbaar. Door een goede planning en samenwerking met de Nederlandse collega’s is het project tot een goed einde gebracht.”

 

 

 

 

Vragen of meer info?

Contact Hertel

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontdek als eerste de nieuwste vacatures.

Terug naar overzicht